En julhälsning

Kerstin Waldenstedt som tillbringade två månader på farmen i vintras och som är på väg tillbaks i Januari har författat årets julhälsning!

Hej alla fadderföräldrar och sponsorer!
Året är snart slut, och mycket har hänt när man bli kar tillbaka. Oron i världen, och alla dessa flyktingar på väg mot det okända, och som de inte vet något om hur det slutar. Då går mina tankar till våra barn i Kenya. De har inte heller haft ett bra utgångsläge. Men tack vare oss faddrar har de fått chansen att få ett bra liv med utbildning, omvårdnad och att bli sedda och få ett människovärde.
Jag hade glädjen att vistas med dem i två månader tillsammans med Mary i vintras. Det var en underbar en underbar tid. Trots språkförbistringar kommer vi varandra väldigt nära. Och de är så glada för det minsta. Att få en ballong eller att gå ut på en promenad utanför området på helgerna. Då var de lediga efter att ha tvättat sina kläder och städat. Först spelade vi spel, ritade och trädde pärlor. Därefter en lång promenad. Då letade vi bl.a efter ätliga kaktusar, som de plockade med hem. Lyckan var stor en dag då vi hittade ett avstjälpt mangolass i dikeskanten. Då var den helgen räddad, och flera dagar framöver. Riktigt lördagsgodis. Det händer mycket på Canini hela tiden. Två nyuppförda stora växthus har kommit till med bl.a tomater, gurka och lök. Det blir en extra inkomstkälla. Och det är möjligt att driva då mycket av regnvattnet kan gå dit , efter att vi fått vår borrade brun, tack vare Världens Barn. Biogasanläggningen är också ett välkommet bidrag.(tack vare korna). Barnens kök drivs av den. Det sparar mycket bränsle, som annars måste samlas runt farmen och tagit mycket tid. Personalen ser man komma med vedknyten på ryggen, till sina kök. Klassrummen har fått nya golv, och utanför har byggts ut ett tak, som skydd. Ett mindre hus är under ombyggnad, för att få mer ändamålsenliga lokaler bl.a till lärarrum och fler klassrum. Efter att 3-fas installerats, finns nu möjlighet för barnen att sitta i klassrummen efter skolans slut och göra sina läxor i elbelysning.
Vi har en väldigt fin personal, som har arbetat länge på Canini och känner för våra barn. Och barnen litar på dem. Måste berätta att Njeri, vårt allt i allo, just har fått en dotter. Det gläder oss alla. Så det blir spännande att se vad som hänt sen sist, när Lasse och jag kommer ner i januari. Att få träffa sina egna tre fadderbarn, och alla de andra på farmen är så underbart. En morot att se fram emot i höstmörkret. Till sist vill jag önska er alla en Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År. Och ni ska veta att era bidrag betyder allt där nere. Utan dem skulle vi inte kunna arbeta vidare med att hjälpa så många utsatta barn. Så jag hoppas ni fortsätter stödja oss. Behovet blir inte mindre.. Så Stort Tack för er insats. En stor julkram från alla tacksamma fadderbarn.
Hälsningar Kerstin Waldenstedt

image3

image5

image4

image2

image1

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.