Brunnsborrningsprojekt

Skolan på Canini är självförsörjande så långt det går med frukt, grönsaker, kött, mjölk, ägg osv. Då det rådde stor torka 2006 räckte inte vattnet trots många reservoarer med regnvatten. Alla djur dog och grödorna torkade bort. Dricksvatten kommer från en ledning från Kilimanjaro med en månadskostnad på ca 4000 kr i månaden. En brunn finns på farmen men den är tyvärr inte är tillräckligt djup, vattnet tar slut även där. Därför ska vi nu försöka att borra den djupare för att säkerställa vattentillgången på farmen så att vi även där blir självförsörjande, och för att komma från den dyra månadskostnaden. De pengarna behövs till bland annat lärarlöner och skolmateriel. Kostnad för att förlänga borrhålet är beräknat till ca 50 000 sek. Därför vore vi väldigt tacksamma om du/ni kunde tänka er att stötta oss genom ett bidrag. Ansvarig för borrningsprojektet är Petter Waldenstedt 0505/30406 Frågor kan också ställas till kassör/informatör Lasse & Mary Lindström 0501/405 29 Stora som små gåvor är lika välkomna! Tack på förhand. Postgiro: Athi Lugnås friends 8301435-7

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.