Utflykt med barnen Kenyaresa -06

I oktober 2006 reste en grupp på 8 kvinnor, alla med anknytning till föreningen, till Kenya och Canini. Förutom en safariresa vistades vi på farmen och fick god inblick i hur det dagliga livet fungerar. Barnen mår bra och verksamheten flyter på. En hel del förbättringar har gjorts, bl.a. har pojkarna äntligen flyttat in i en sovsal i skolan, duschar och toaletter fungerar. Eftersom mycket görs av frivilligarbetare tar allt lite tid. I skolbyggnaden bor även en del av skolpersonalen. För närvarande går 28 barn i skolan har 4 lärare till sin hjälp, detta kan jämföras med den kommunala skolan där en lärare kan ha upp till 90 barn. När vi besökte farmen hade de äldsta barnen fullt upp med förberedelser inför sin examen i ”primary school” (motsv. svenska grundskolan). Flera av fadderbarnen går nu yrkesutbildning. Det är roligt att se att det går bra för våra ungdomar och hur väl de kämpar för att undgå fattigdom. Under vår vistelse hjälpte vi till att sy gardiner och dynor till den nya matsalen och alla barnen fick nya madrasser, filtar och påslakan. Vi såg även till att köpa skolmaterial till undervisningen. Allt detta blev möjligt tack vare insamlade medel, både de textilier och lekmaterial (bla fotbollskläder och pärlor att trä halsband av) vi hade med oss och de pengar som Birgitta Jonsson, fd lärare i Tidanskolan samlat ihop på sin tidigare arbetsplats. För några av barnen på farmen var det dags för konfirmation i kyrkan i Athi River, så detta fick även vår grupp uppleva. Efter mässan kom fadderbarnen som bor i Athi upp till farmen för att vara med och fira och äta tillsammans med oss.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar